комисиона

комисиона
комисио̀н|а <-и>
същ ж provvigiòne f, percentuàle f

Български-италиански речник. 2015.

Игры ⚽ Нужно решить контрольную?

Look at other dictionaries:

  • комисиона трговија — 1. трговска работа (купување и продажба) во која комисионерот склучува договори од свое име, но за туѓа сметка и со извесен надоместок 2. трговска установа што врши таква работа …   Macedonian dictionary

  • консигнација — (лат. consignatio) 1. предавање на стока на чување или за продажба комисиона продажба 2. попис на стока 3. праќање стоковна пратка 4. . обележување, ставање на печат, жигосување …   Macedonian dictionary

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”